Wij helpen u graag verder. Bel naar +31 (0)77 473 2400 of mail ons

GM-Railing

Flexibel, veilig en geniaal eenvoudig: onze glazen balustrades van 
GM-Railing®.

 

De GM RAILING® serie

Glas vervult als constructiemateriaal en bij architectonische ontwerpen al lang een belangrijke rol. Glazen balustraden zijn echter nog steeds een uitdaging voor ontwerpers, architecten en ingenieurs op dat gebied – en dan hebben we het nog niet eens over de constructie en montage. Juist voor deze uitdaging heeft Glas Marte een compleet nieuwe oplossing ontwikkeld.Door de geprefabriceerde glazen constructiemodules en de basisprofielen met doorlopende leuning kan de GM RAILING® serie lijnvormig ingezet worden zonder dat een verticale steun nodig is. De ondergrond van beton, staal of hout moet de belasting voldoende kunnen dragen en tegelijkertijd aan de glazen constructie worden aangepast. De geprefabriceerde glazen constructiemodules worden in de profielen van de onderconstructie gehangen en ter plaatse met kopschroeven of speciale afstandhouders bevestigd en in elkaar gezet. Door de schroefverbinding is een compensatie van de verticale positie tot +/- 2 cm t.h.v. de leuning mogelijk.


GM RAILING® werd speciaal ontwikkeld voor gecoat veiligheidsglas van zogenoemd „floatglas”. Alternatief kan er ook gecoat veiligheidsglas van gehard glas gebruikt worden. Aangezien het glas in de dragende basisprofiel bevestigd wordt, zijn er geen geboorde gaten nodig. Daardoor worden de ontwerpkosten, montagekosten en de uitgaven gereduceerd. Speciale vergunningen en met het project verband houdende componententests zijn niet nodig. Door de toepassing van dit systeem heeft de klant een groot aantal voordelen.


GM RAILING® — maakt het leven eenvoudiger

GM RAILING® is verder gekenmerkt door de veelzijdige toepassingen. Het systeem is gebaseerd op zes basisseries – Top, Side, Level, Massive, Plan en Front – waarmee aan bijna alle eisen met verschillende versies en speciale ontwerpen kan worden voldaan. GM RAILING® is de juiste keuze voor onder meer zijdelingse, vlakke of transparante bevestigingen of bijzonder sterke toepassingen.Naast de technische ontwikkelingen die in samenspraak met de universiteiten van Dresden en Darmstadt uitgevoerd en door hen gecertificeerd werden, heeft Glas Marte tevens samengewerkt met ontwerpers en architecten. Wij adviseren u mb.t. aanbestedingsdocumenten en kunnen hulp bij de planning bieden en gedetailleerde tekeningen voor elke toepassing ter beschikking stellen, die op onze homepage op www.gm-railing.nl in de bekende formaten gedownload kunnen worden. Indien nodig adviseren of ondersteunen u onze experts ook persoonlijk bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen.

 

De belangrijkste feiten op een rijtje:

* Geteste serie, geen verdere vergunningen nodig voor de toepassing
* Vele producten voldoen aan TRAV en EN-normering
* Door het modulesysteem worden ontwerp- en constructiekosten gereduceerd
* Traploze verstelbaarheid garandeert een geraffineerd uiterlijk
* Veelzijdige opties in de ontwerpfase
* Talrijke constructieve voordelen, ook bij het onderhoud

GM-Railing® Epic

De glazen balustrade speciaal voor bijeenkomstfuncties GM-Railing® Epic is speciaal ontwikkeld voor bijeenkomstfunctie’s zoals stadions, theaters, discotheken etc. waar hogen eissen worden gesteld aan valbeveiliging.
Deze glazen balustrade is getest volgens TRAV tot 3kN/m lijnlast en voldoet aan EN 1991-1-1 categorie C5.

De GM-Railing® serie bestaat uit de volgende systemen Solo, Top, Side, Level-U, Level-U-30, Level-A, Massive-U, Massive-U-Side, Massive-A, Front-AIT, Front-AIOPlan 1, Plan 2, Epic, Bent en Powerglass.

Klik hier voor een overzicht van lijnlast in kN/m, windlast, glasuitstand, glasdikte, inbouwrichting, statische berekening en Abp. (wijzigen voorbehouden!)

Bezoek hier de website voor verdere info en downloads.

Voor de actuele stand aangaande de normen verwijzen wij u naar de website van de Nen.

Vragen, suggesties of opmerkingen neem contact op met Sander Ketels via s.ketels@market.nl of +31 (0) 77 473 2400.

Laatste tweets > Lees alle Tweets
Copyright 2018 - Market.nl Webdesign | Disclaimer | Colofon | Partners | Privacy Statement | Voorwaarden | Sitemap.